Θεατρικό Παιχνίδι στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Τα Εργαστήρια στο Φουγάρο
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
,

Θεατρικό Παιχνίδι στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

,
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Με τη θεατροπαιδαγωγό Ρίτα Ζηκίδου

Το θεατρικό παιχνίδι, μέσα από ένα κράμα δραστηριοτήτων,- παιχνίδια  για τη γνωριμία, τη σωματική προθέρμανση , την ανάπτυξη του φαντασιακού,  την επικοινωνία και την ενδυνάμωση της ομαδικότητας και τεχνικές δανεισμένες από το Θέατρο ( παιχνίδια ρόλων, σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμό, δραματοποίηση, παντομίμα κ.ά.)- οδηγεί βήμα βήμα στην απελευθέρωση των προσωπικών εκφραστικών μέσων αυτών που συμμετέχουν.

«ελάτε να κάνουμε έναν κύκλο ˙να κρατηθούμε χέρι–χέρι ˙να γνωριστούμε ˙να μπούμε και να βγούμε ˙να τον μικρύνουμε και να τον μεγαλώσουμε. Να φανταστούμε, να παίξουμε, να αισθανθούμε. Να πετύχουμε την ενότητα. Να δούμε αλλιώς τον χώρο και τον χρόνο. Με τα πρόσωπα μας- τις εκφράσεις μας, τα σώματα μας, τις φωνές μας, παράταιρα αντικείμενα και πρωτότυπες ιστορίες!»

 

Η Ρίτα Ζηκίδου, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατοικεί στο Ναύπλιο. Από το 2012 σχεδιάζει και εμψυχώνει προγράμματα ως θεατροπαιδαγωγός με ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος - ενδυματολόγος στο θέατρο και ως βοηθός σε παραγωγές χοροθεάτρου. Στο χώρο των εικαστικών τεχνών, συνεργάστηκε με την Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου Μαρία Γκούμα, τη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART ATHINΑ, καθώς και τον καλλιτεχνικό οργανισμό Τaf - Τhe Αrt Foundation στην Αθήνα, ενώ το 2010 επιμελήθηκε έκθεση εικαστικών στα πλαίσια του Bicycle Film Festival Athens. Είναι συνδημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «…και η Ιστορία γίνεται παιχνίδι»- σύνθετων δραστηριοτήτων ξεναγήσεων και θεατρικού παιχνιδιού σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει συμμετάσχει ως  θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας  το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2017,2018).

,
Ώρες λειτουργίας:
,
5-6μμ για παιδιά 4 έως 7 ετών 6:30-7:30μμ για παιδιά 8 έως 12 ετών
,
Κόστος:
,

20€ / ανά μήνα

,
Τηλέφωνο:
,
27520 47370
,
Email:
, , ,