Θεατρικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Άλλες εκδηλώσεις
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
KIDS' LIBRARY
,

Θεατρικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

,
Saturday 12 March 2016Saturday 9 April 2016

Στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συμποσίου, «Αργολίδα, ο τόπος της συγγραφής» που οργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα γίνουν 2 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα γραφής για εφήβους και ακόμα 3 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα γραφής για παιδιά Δημοτικού.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αφορμή το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, θα πραγματοποιήσει θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα γραφής για εφήβους. Κύριο θέμα αποτελεί η μεταμφίεση ως ανθρώπινη ανάγκη από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας.

Έτσι θα βιώσουμε συναισθήματα και διαθέσεις που εμπεριέχουν την αλλαγή, το χιούμορ, την έμπνευση, την ανανέωση! Όχημά μας είναι η δραματική τέχνη, η δημιουργική γραφή, η φαντασία και το παιχνίδι, που θα μας βοηθήσουν να φέρουμε στο φως αναλλοίωτες αξίες, επίκαιρες τόσο χθες όσο και σήμερα.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο να φορούν άνετα ρούχα.

Πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:30 – 20.00

«Τούτες οι μέρες το ‘χουνε, Ζήτω το Καρναβάλι!»

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα γραφής για εφήβους 13–15 ετών

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:30 – 20:00

«Ένας ιστός γεμάτος ... παγίδες»

Θεατρικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για εφήβους 13–16 ετών

Μέσα από τεχνικές της δραματικής τέχνης και της δημιουργικής γραφής, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να προβληματιστούν με τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο και να αναζητήσουν λύσεις για μια ουσιαστική και αληθινή επικοινωνία με τους γύρω τους.

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Παρασκευή Βοϊτσίδου, Αναστασία Σιαχάμη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18:30 – 20:00

«Τα φτερά μου... Τα βιβλία μου...»

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα γραφής για παιδιά 8–11 ετών

Μέσα από τεχνικές της Δραματικής Τέχνης τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον κόσμο των λέξεων και του βιβλίου, θα εκφραστούν δημιουργικά, θα συνεργαστούν και θα επικοινωνήσουν συνθέτοντας δικά τους κείμενα.

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Βαρβάρα Σαββίδου, Δέσποινα Διακάκη.​

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 16:00 – 17:30

«Σαν τα γράμματα σου κλέψω, ιστορίες θα σου πλέξω!»

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα γραφής για παιδιά 9–12 ετών

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα γεμάτο γράμματα και περιπέτεια, ιστορίες και χαρά! Θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε τον Παλαμήδη στη δύσκολη αποστολή του; Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Ερμή; Θα παραπλανήσουμε τις τρεις Μοίρες; Πώς θα βοηθήσουμε τα γράμματα να το σκάσουν από τη σπηλιά και να κρυφτούν μέσα στα βιβλία;

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Αγγελική Τσάκωνα, Παναγιώτα Δούβου

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18:30 – 20:00

«Το παραμύθι... αλλιώς»

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα γραφής για παιδιά 10–12 ετών

Τι θα συμβεί αν ανατρέψουμε όσα γνωρίζαμε για το παραμύθι; «Το παραμύθι… αλλιώς» πραγματεύεται το θέμα των στερεοτύπων. Τα παιδιά μέσω της δραμματικής τέχνης στην εκπαίδευση και της δημιουργικής γραφής θα περιηγηθούν στον κόσμο των παραμυθιών και θα ανακαλύψουν ότι... ο λύκος δεν είναι πάντα κακός, ούτε οι πριγκίπισσες ευγενικές.

Εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες: Αγγελική Βλασοπούλου, Φανή Φαρμακάκη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

,

Μέχρι 15 άτομα, με προεγγραφή

, ,