Θεατρικό εργαστήρι για συμμετέχοντες από 60 ετών

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
LIBRARY
,

Θεατρικό εργαστήρι για συμμετέχοντες από 60 ετών

,
Friday 11 November 2016Friday 23 December 2016

θεατρικό εργαστήρι με τη Δρ. Κατερίνα Κωστή

«Εμείς παίζουμε τη ζωή, γιατί την ξέρουμε καλά»

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ του Φουγάρου σας καλεί σε ένα θεατρικό εργαστήρι με ελεύθερη είσοδο. Αναπτύσσεται υπό μορφή σχεδίου εργασίας σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις και απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών. Το πρόγραμμα ξεκινά με συνεδρίες ανάκλησης μνήμης, οι οποίες ενσωματώνουν παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αφηγήσεις ιστοριών και αυτοσχεδιασμούς. Το υλικό που συγκεντρώνεται από τα εργαστήρια μπορεί να οδηγήσει σε παράσταση, συνήθως με τη μορφή «θεάτρου της κοινότητας».

Το θέατρο για την ηλικία άνω των 60 ετών αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική στον Αγγλοσαξονικό κυρίως χώρο. Αναπτύσσεται σε θεατρικούς οργανισμούς, μουσεία κι άλλους χώρους πολιτισμικής αναφοράς. Στόχο έχει να αναδείξει την αξία της ζωής από μια λιγότερο καθιερωμένη οπτική, μέσω της διερεύνησης των αναμνήσεων και της εμπειρίας ζωής στη σύγχρονη εποχή.

Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Η Κατερίνα Κωστή εργάζεται ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 1993 αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών, ενώ το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Α.) από το Μ.Π.Σ. Μουσειακές Σπουδές του Ε.Κ.Π.Α. Τον Μάρτιο του 2016 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει υπηρετήσει ως υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, σκηνοθετεί παραστάσεις νεανικών εφηβικών ομάδων. Από τον Ιούλιο του 2016 εκπονεί σχετική μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και την Τρίτη Ηλικία.

για συμμετέχοντες από 60 ετών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

, ,