Θεατρικό εργαστήριο με το Δήμο Αβδελιώδη

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
FOUGARO ARTCENTER
,

Θεατρικό εργαστήριο με το Δήμο Αβδελιώδη

,
Friday 6 February 2015

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 6μμ, πριν την παράσταση "Η Γυναίκα της Ζάκυθος", ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει σε ένα ανοιχτό εργαστήριο με ελεύθερη είσοδο τη μέθοδό του επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου όταν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια.

Όπως λέει ο ίδιος, κάθε τέτοιο κείμενο είναι σαν μια παρτιτούρα, που πρέπει να ερμηνευθεί σωστά για να μπορέσει να αναδείξει τις διακυμάνσεις και την πραγματικότητα των ιδεών και των αισθημάτων που εμπεριέχονται μέσα του.

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό, και αφορά ειδικότερα εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν το δικό τους κείμενο και με την καθοδήγηση του Δήμου Αβδελιώδη να το προσεγγίσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Αντίστοιχα εργαστήρια που έχουν πραγματοποιηθεί είχαν ιδιαίτερη απήχηση σε κοινό και εκπαιδευτικούς.

«Ο Δήμος Αβδελιώδης εξελίσσει ένα βήμα το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση ποιητή της σκηνής του ελληνικού θεάτρου, ο οποίος αντλεί γνήσια υλικά από τον λαϊκό πολιτισμό και προσφέρει αυθεντικές δημιουργίες, χωρίς να πέφτει στην παγίδα της μίμησης του δυτικού πολιτισμού, αλλά ούτε και στη χαράδρα ενός στείρου και γραφικού ελληνικού φολκλόρ».  (Μπ.Νικάκη)

, ,