Θεατρική παράσταση των Εκπαιδευτηρίων «Αυτενεργώ» «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά

Το Θέατρο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Θεατρική παράσταση των Εκπαιδευτηρίων «Αυτενεργώ» «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά

,
Thursday 15 June 2017

To ΦΟΥΓΑΡΟ φιλοξενεί την Πέμπτη 15/6 στις 9 μμ θεατρική παράσταση με θέμα τη διαπαιδαγώγηση και τα προβλήματα της εφηβείας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά, που απέσπασε το Β΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά το 2008. Πρωταγωνιστές είναι έφηβοι του σήμερα, που σε μια θεατρική παράσταση βρίσκουν τον τρόπο να εκφράσουν όλες τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, από το Α ως το Ω.

Η παράσταση αποτελεί αφορμή για να βάλουν οι νέοι την ψυχή τους σε μια τάξη και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι το ξεχασμένο τραγούδι της δικής τους εφηβείας. Μια παράσταση που σηκώνει τη σημαία της «ανακωχής» ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς τους. Έστω για λίγο . Όσο κρατάει μια παράσταση…

Διασκευή-διδασκαλία: Αλέξης Τότσικας - Ελπίδα Κομιανού

Σκηνοθεσία : Ακριβή Ζαρκάδα

Συντελεστές : οι μαθητές του Γυμνασίου «Αυτενεργώ»

Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της. Σπούδασε, επίσης, κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λυόν και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης. Από το 1995 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, όπου διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Από το 2002 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηλιούπολης διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους.Έχει τιμηθεί με τρία κρατικά βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά. Είναι είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Ο Αλέξης Τότσικας γεννήθηκε στο Άργος και είναι φιλόλογος, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1976 ως το 1999 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα, από το 1989 ως το 1992 εργάστηκε ως καθηγητής και στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) της Τρίπολης, όπου δίδαξε σε φιλολόγους της περιφέρειας Πελοποννήσου. Από το 1999 μέχρι σήμερα διευθύνει τα εκπαιδευτήρια «Αυτενεργώ», που ίδρυσε ο ίδιος στο Άργος. Από το 1984 ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων και έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία για τα Αρχαία Ελληνικά,  την Έκθεση και την Ιστορία του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ασχολείται με τη Λαογραφία και την Τοπική Ιστορία, έχοντας δημοσιεύσει σχετικές μονογραφίες.

, ,