Θεατρική Παράσταση "Οιδίπους"

Το Θέατρο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
, ,

Θεατρική Παράσταση "Οιδίπους"

,
Friday 2 June 2017

Το ΦΟΥΓΑΡΟ φιλοξενεί το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης», το οποίο συνθέτουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη θεατρική παράσταση "Οιδίπους", βασισμένη στην τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9μμ., στη FOUGARO GALLERY Nafpion.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», οι φοιτητές, σε συνεργασία με το St Mark and St John University του Plymouth, μελέτησαν φέτος τον Οιδίποδα με στόχο τη σύγχρονη απεικόνιση του έργου, μέρος της οποίας παρουσιάστηκε τον Μάρτιο και πάλι στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Η παράσταση είναι πτυχιακή εργασία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη στη σκηνοθεσία, με επόπτες καθηγητές τη Μαρίνα Κοτζαμάνη και τον Γιάννη Λεοντάρη.

Η ιστορία του Οιδίποδα παρουσιάζεται μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά όπου ο παντοδύναμος Θεός ποδηγετεί και μεταχειρίζεται τους πολίτες μιας κοινωνίας. Ο Θεός εμφανίζεται ως μια πολυμορφική έννοια που πηγάζει από τις εξελίξεις της κάθε εποχής καθώς και τις εσωτερικές αξίες των ανθρώπων.

Πρόκειται για συνδιογράνωση με τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και εντάσσεται στις υποστηριζόμενες παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σίμος Τζίτζης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Βιολέττα Παναγιωτίδη, Λήδα Δημακουλέα

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Τίνα Στανωτά

Επιμέλεια μουσικής: Αγγελική Δαμιανίδου

Επιμέλεια φωτισμού: Λήδα Δημακουλέα

Ηθοποιοί: Άλκηστη Καραγιάννη, Αναστασία Παπαλάμπρου, Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Γιάννης Κοκκοράκης, Δέσποινα Δούφα, Λυδία Γιαννουσάκη, Πάνος Βαβάμης, Παντελής Γεωργόπουλος, Φραγκίσκος Παπαδάκης, Χρήστος Μαργώνης

Facebook: https://www.facebook.com/theatroplastelinis/?fref=ts

Trailer προβών: https://www.youtube.com/watch?v=Du5owmz0w6g

, ,