Θεατρική Παράσταση "Οιδίπους" σε ελληνικά & αγγλικά!

Το Θέατρο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
, ,

Θεατρική Παράσταση "Οιδίπους" σε ελληνικά & αγγλικά!

,
Friday 31 March 2017

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, στις 8.30 μμ., το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Faculty of Culture and Language Sciences του University of St Mark and St John, Plymouth της Αγγλίας, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Οιδίπους», βασισμένο στη τραγωδία του Σοφοκλή "Οιδίπους τύραννος", σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, στη FOUGARO The Gallery.

Η θεατρική διασκευή θα παρουσιαστεί σε δύο σύγχρονες διαφορετικές προσεγγίσεις, στην Αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Οι δύο παραστάσεις είναι καρπός της τρίτης χρονιάς συστηματικής συνεργασίας φοιτητών και διδασκόντων των δύο πανεπιστημίων. Μία επιστημονική και καλλιτεχνική σύμπραξη με πρωτοποριακό χαρακτήρα και διεθνή διάσταση.

Αρχικά, θα παρουσιαστεί η εικοσάλεπτη ελληνική performance/work in progress του έργου από το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης», σε σκηνοθεσία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Γιάννη Λεοντάρη και Μαρίνας Κοτζαμάνη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η παράσταση των Άγγλων φοιτητών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών υποκριτικής Amanda Collins και Mark Laville.

είσοδος ελεύθερη

, ,