Η Εσταndé παρουσιάζει το «Χόλι Μάουντεν»

Το Θέατρο στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
SPACE9
,

Η Εσταndé παρουσιάζει το «Χόλι Μάουντεν»

,
Thursday 26 January 2023Friday 27 January 2023

Tο FOUGARO ARTCENTER φιλοξενεί την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο Space 9, την ομάδα Εσταndé που παρουσιάζει την παράσταση «Χόλι Μάουντεν», βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Νίκου Βεργέτη.

Συντελεστές:

Κείμενο: Νίκος Βεργέτης

Επεξεργασία κειμένου: Λητώ Νικολούτσου | Πορφυρή Μόγκα | Σίλια Κακολύρη - Βαή

Σκηνοθεσία: Λητώ Νικολούτσου

Σκηνογραφία: Πορφυρή Μόγκα

Κινησιολογία: Λητώ Νικολούτσου

Επιμέλεια μουσικής: Βασίλης Τουφεκτσής

Επί σκηνής: Μάνος Τζανής | Βασίλης Τουφεκτσής

Βιντεοσκόπηση και μοντάζ trailer: Κώστας Ντίνης

Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας της Λητώς Νικολούτσου.  | Επιβλέπουσες καθηγήτριες: Ιωάννα Τζαρτζάνη, Άννα Τσίχλη | Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Λίγα λόγια για το έργο: Ακροβατώντας μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ένας ετοιμοθάνατος δημιουργεί με το σώμα του εικόνες υπαρκτές αλλά και φανταστικές στη προσπάθεια να εξιστορήσει ποικίλες καταστάσεις αλλά και συναισθήματα της ζωής του.Μέσα από τη διπλή σκηνική του παρουσία βιώνει κωμικοτραγικές στιγμές και φτάνει ορισμένες φορές σε αδιέξοδο. Τα δύο σώματα επί σκηνής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μονολογούν, να αυτοσαρκάζονται, να φοβούνται και να αναπολούν. Λαμβάνοντας το σώμα και το λόγο ως παράλληλες αφηγήσεις και έχοντας ως αφετηρία αυτό το εργαλείο εξερευνούμε τα όρια του σώματος αλλά και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει μέσω της δραματουργίας.

Λίγα λόγια για την ομάδα: Η ομάδα αποτελείται από πέντε μέλη, τα οποία ερευνούν, πειραματίζονται και δουλεύουν πάνω στο κομμάτι της δραματουργίας με βασικούς άξονες το σώμα και το λόγο. Το όνομα της ομάδας πρόκειται για δική μας έμπνευση και βασίζεται στο γαλλικό instantané, που σημαίνει στιγμιότυπο. Το όνομα αυτό, δεν αποτελεί τυχαία επιλογή καθώς συνδέεται άμεσα με τον προσανατολισμό της ομάδας μιας και εργαζόμαστε πάνω στη δημιουργία εικόνων ως στιγμιότυπα πάνω στη σκηνή. Οι δημιουργίες μας αποτελούν ένα ψηφιδωτό της κοινής μας αισθητικής, που προσεγγίζεται μέσα από ποικίλες μεθόδους και τεχνικές. Στην προσπάθεια αυτή, στόχος μας δεν είναι η αφήγηση μιας ιστορίας, αλλά η τοποθέτηση των σωμάτων σε αόριστο, συνήθως, χωροχρόνο, η αποτύπωση συναισθημάτων και η δημιουργία ερεθισμάτων είτε μέσω της χορογραφίας και του λόγου, είτε μέσω των πολυμέσων.

, ,