Ζωγραφική-Χ

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Ζωγραφική-Χ

,
Every second Thursday from October 6 2022 | 4.30 - 7 pm

με την εικαστικό  Αιμιλία Τσεκούρα

Κάθε δεύτερη Πέμπτη από 6 Οκτωβρίου 2022 
Τμήμα προχωρημένων  4.30 μμ – 7 μμ 

Συνηθίζουμε να λέμε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει κι ένας δρόμος, αλλά στην Τέχνη θα λέγαμε ότι όπου υπάρχει δρόμος, υπάρχει πάντα και θέληση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ασχοληθεί με το σώμα και τις διάφορες εκφάνσεις του, με υλικά κυρίως σχεδιαστικά και ζωγραφικά. Το μοντέλο πάντα μαζί μας. Μελετήσαμε , (και θα μελετήσουμε) ζωγραφικά ρεύματα και καλλιτέχνες απο διάφορες περιόδους της τέχνης.  Η ενημέρωση μας από τον χώρο της τέχνης καλύπτει εκθέσεις σύγχρονες, παρουσιάσεις καινούργιων ρευμάτων, πολύ συχνά γυναικείες θέσεις και πρωτοεμφανιζόμενες καλλιτέχνιδες. Η θεματολογία μας ανοίγει προς όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβάνοντας και το τοπίο που μας περιβάλλει. Εσωτερικό ή εξωτερικό τοπίο; Θέλουμε να «μιλήσουμε» με τα υλικά μας και να «ακούσουμε» τι εκείνα μας προτείνουν. Η ειλικρινής συνομιλία με το υλικό οδηγεί στον προσωπικό μας δρόμο, στην ιδιαίτερή μας έκφραση. Πώς να ανακαλύψω το προσωπικό μου ζωγραφικό στυλ;

Πρωτοτυπία | Στυλ | Αυθεντικότητα | Φωνή

Καινούρια προβλήματα κάθε εβδομάδα μας εξοικειώνουν με μια περισσότερο εξειδικευμένη ορολογία. Όπως πάντα κριτική κατά τη διάρκεια του μαθήματος καθώς και μακροπρόθεσμες εργασίες πάνω σε ένα θέμα μας βοηθούν να βρεθούμε πιο κοντά στη δική μας έκφραση.

Ημερομηνίες μαθημάτων 2022-2023: 

Οκτώβριος: 6 & 20 
Νοέμβριος: 3 &17
Δεκέμβριος: 1 & 15  
Ιανουάριος: 12
Φεβρουάριος: 2, 9 & 23
Μάρτιος: 9 & 23 
Απρίλιος: 6 & 27  
Μάιος: 11 & 25

H Αιμιλία Τσεκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Δημιουργεί στην Αθήνα και διδάσκει στα εργαστήρια εικαστικών του Φουγάρου, στο Ναύπλιο. 
Οι έννοιες που την κινητοποιούν ξεκινούν από την ίδια της τη φύση και αποτυπώνονται  αυτοβιογραφικά και εξπρεσιονιστικά: Η γυναίκα, η γυναίκα Θεά/Ειδώλιο, η γέννα, η γένεση, το ωοειδές, η αναγέννηση. Η φιλοσοφία της συνεχούς αλλαγής των πραγμάτων στη ζωή, τη φύση, την τέχνη, είναι πάντα η κύρια αρχή που καθορίζει το κάθε της έργο.  Στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο.  Το αυγό – η σφαίρα – το στρόγγυλο – το μηδέν ή «τίποτα» και οι αντανακλάσεις τους, η καρδιά, η σπείρα, οι γεωμετρίες της φύσης και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα και έννοιες εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας. 

,
Ώρες λειτουργίας:
,
Κάθε δεύτερη Πέμπτη από 6 Οκτωβρίου 2022 | Τμήμα προχωρημένων 4.30 - 7μμ
,
πληροφορίες:
,
27520 47370 | 6944 411 041 | workshops@anthosfougaro.gr
, ,