ΖΩγραφική-Χ

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

ΖΩγραφική-Χ

,
Thursday 23 September 2021Thursday 19 May 2022

με την εικαστικό Αιμιλία Τσεκούρα

Συνηθίζουμε να λέμε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει κι ένας δρόμος, αλλά στην Τέχνη θα λέγαμε ότι όπου υπάρχει δρόμος, υπάρχει πάντα και θέληση.

Τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε ασχοληθεί με το σώμα και τις διάφορες εκφάνσεις του, με υλικά κυρίως σχεδιαστικά και ζωγραφικά.

Φέτος η θεματολογία μας θα ανοίξει προς όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβάνοντας και το τοπίο που μας περιβάλλει.

Εσωτερικό ή εξωτερικό τοπίο; Θέλουμε να «μιλήσουμε» με τα υλικά μας και να «ακούσουμε» τι εκείνα μας προτείνουν. Η ειλικρινής συνομιλία με το υλικό οδηγεί στον προσωπικό μας δρόμο, στην ιδιαίτερή μας έκφραση. Πώς να ανακαλύψω το προσωπικό μου ζωγραφικό στυλ;

Πρωτοτυπία / Στυλ / Αυθεντικότητα / Φωνή

Εκτός από τα γνώριμα σχεδιαστικά μας και ζωγραφικά υλικά, θα ασχοληθούμε και με κολάζ και φωτογραφία. Καινούρια προβλήματα κάθε εβδομάδα μας εξοικειώνουν με μια περισσότερο εξειδικευμένη ορολογία. Όπως πάντα κριτική κατά τη διάρκεια του μαθήματος καθώς και μακροπρόσθεσμες εργασίες πάνω σε ένα θέμα θα μας βοηθήσουν να βρεθούμε πιο κοντά στη δική μας έκφραση.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Απαιτούμενα για ενήλικες rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης σε ισχύ. 

Αιμιλία Τσεκούρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Δημιουργεί στην Αθήνα και διδάσκει στα εργαστήρια εικαστικών του Φουγάρου, στο Ναύπλιο.

Οι έννοιες που την κινητοποιούν ξεκινούν από την ίδια της τη φύση και αποτυπώνονται αυτοβιογραφικά και εξπρεσιονιστικά: Η γυναίκα, η γυναίκα Θεά/Ειδώλιο, η γέννα, η γένεση, το ωοειδές, η αναγέννηση. Η φιλοσοφία της συνεχούς αλλαγής των πραγμάτων στη ζωή, τη φύση, την τέχνη, είναι πάντα η κύρια αρχή που καθορίζει το κάθε της έργο.

Στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο.

Το αυγό – η σφαίρα – το στρόγγυλο – το μηδέν ή «τίποτα» και οι αντανακλάσεις τους, η καρδιά, η σπείρα, οι γεωμετρίες της φύσης και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα και έννοιες εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας.

,

2752047370 | 6944411041 | info@fougaro-workshops.gr

, ,