Εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά!

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
LIBRARY
,

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά!

,
Wednesday 27 December 2017

Ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς έρχεται την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στη 1 μμ στη Βιβλιοθήκη του Φουγάρου για να μας μυήσει στην πιο μικρή, λογοτεχνική ενότητα, το μικροδιήγημα ή αλλιώς, ιστορία μπονζάι. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτει τον “σκελετό” διαφορετικών ιστοριών, σχολιάζοντας τη δομή και την πλοκή τους.

Παράλληλα φωτίζει έννοιες όπως η αφηγηματική φωνή, η οπτική γωνία, αναλύει τον τρόπο περιγραφής χαρακτήρων, χώρων και αντικειμένων, τα είδη των μονολόγων, την σύνθεση των διαλόγων και αποκαλύπτει τη σημασία του ρυθμού και της μουσικής στη δημιουργία λογοτεχνικού ύφους.

Ο Στρατής Χαβιαράς

γεννήθηκε το 1935 στη Νέα Κίο Αργολίδας. Το 1967 μετανάστευσε στην Αμερική, σπούδασε συγγραφική τέχνη και μετάφραση στο Πανεπιστήμια Goddard ενώ εργαζόταν σε διάφορες υπαλληλικές θέσεις στις βιβλιοθήκες του Harvard ως το 1974, όταν διορίστηκε στο ίδιο πανεπιστήμιο διευθυντής της αίθουσας σύγχρονης ποίησης Woodberry και της βιβλιοθήκης Farnsworth. Από το 1985 ως το 2008 διηύθυνε το εργαστήρι συγγραφικής τέχνης (μυθιστόρημα) στο θερινό πρόγραμμα του Harvard. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές στα ελληνικά και δύο στα αγγλικά.

Τα μυθιστορήματά του "Όταν τραγουδούσαν τα δέντρα" και "Τα ηρωικά χρόνια", γραμμένα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν στον αγγλόφωνο κόσμο και σε μετάφραση σε πολλές γλώσσες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Στις ΗΠΑ ο Στρατής Χαβιαράς ίδρυσε και διηύθυνε την έκδοση του περιοδικού ποίησης "Arion's Dolphin" και το λογοτεχνικό περιοδικό "Harvard Review", το οποίο το 2017 γιόρτασε τα 25 του χρόνια. Άρθρα και μεταφράσεις του, καθώς και κριτική αξιολόγηση του δικού του έργου έχουν δημοσιευτεί σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά έντυπα. Έχει δώσει ομιλίες και αναγνώσεις από τα βιβλία του στην Αμερική, τον Καναδά και την Αγγλία. Από το 2002 δίδαξε τη συγγραφική τέχνη (μυθιστόρημα) στο ΕΚΕΜΕΛ και από το 2006 έως το 2010 στο ΕΚΕΒΙ ως διδάσκων και συντονιστής στα Εργαστήρια Τέχνης του Λόγου.

Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αμερικανών Συγγραφέων και της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων.

είσοδος ελεύθερη

, ,