Εργαστήρι Δημιουργικής Αφήγησης

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
KIDS' LIBRARY
,

Εργαστήρι Δημιουργικής Αφήγησης

,
Wednesday 5 October 2016Sunday 29 January 2017

με τη Δέσποινα Φλεβάρη

Η ανάγνωση μιας παιδικής ιστορίας συμβάλλει στην καλλιέργεια της φαντασίας και στην συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού.

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Αφήγησης έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη λογοτεχνία. Με εργαλείο το παιδικό βιβλίο διαβάζουμε μικρές ιστορίες ή παραμύθια από τις συλλογές της ΝΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. Χρησιμοποιώντας τεχνικές του θεάτρου όπως μιμική, αυτοσχεδιασμό, σωματική έκφραση, φτιάχνουμε τους δικούς μας διαλόγους και δραματοποιούμε αυτοσχέδια σαν πειραματικοί σκηνοθέτες τις ιστορίες που ακούμε.

Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο γιατί παίζουν, συνεργάζονται, μοιράζονται, χαίρονται, δημιουργούν. Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε δύο τετράμηνους κύκλους, με το τελευταίο μάθημα να είναι ανοιχτό για τους γονείς και το κοινό.

Δέσποινα Φλεβάρη

Η Δέσποινα Φλεβάρη είναι εκπαιδευτικός. Ζει στο Ναύπλιο από το 1994 και έχει εργαστεί από το 1994 σε προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΝΕΛΕ Αργολίδας που πραγματοποιήθηκαν σε Δημοτικά Σχολεία της Αργολίδας. Την περίοδο 1994-1996 εργάστηκε ως καθηγήτρια Μουσικοκινητικής και Θεατρικού Παιχνιδιού στα ΙΕΚ Αργολίδας. Την περίοδο 2006-2010 συνεργάστηκε με το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου ανεβάζοντας παιδικές παραστάσεις. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εμψυχωτών ΑΝΙΜΑ και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ.

, ,