εργαστήριο πηλού για ενήλικες

WORKSHOPS FOR 15+ @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

εργαστήριο πηλού για ενήλικες

,
Friday 17 September 2021Friday 13 May 2022
με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

Για άλλη μία χρονιά η ανάγκη μας για δημιουργία και επαφή με την φύση βρίσκει διέξοδο στο εργαστήριο πηλού του Φουγάρου. Στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους  των εργαστηρίων, υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για ενασχόληση με την κεραμική ή την γλυπτική. Το εργαστήριο είναι έτοιμο να δεχτεί όποιον επιθυμεί δημιουργήσει και να διευρύνει τις γνώσεις του μέσω της τέχνης.

Πρόγραμμα

Ξεκινώντας με τις αρχές επεξεργασίας του πηλού, οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν βασικές τεχνικές κατασκευής πήλινων αντικειμένων, ψήσιμο σε καμίνι, χρωματισμό και εφυάλωση. Το εύρος των αντικειμένων που μπορούν να κατασκευάσουν ποικίλει από χρηστικά αντικείμενα, διακοσμητικά μέχρι πήλινα γλυπτά. Κατά την διαδικασία κατασκευής των έργων πραγματοποιούνται συζητήσεις με στόχο την θεωρητική κατάρτιση σχετικά με ζητήματα αισθητικής και παρέχεται οπτικό υλικό εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας γύρω από την κατασκευή και την κατανόηση του έργου τέχνης. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα παροχής ανακυκλώσιμου υλικού για όποιον επιθυμεί να επεκταθεί δημιουργικά σε γλυπτικές κατασκευές χρησιμοποιώντας διαφορετικές πρώτες ύλες εκτός από πηλό.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

,

27520 47370 |  6944 411 041 | workshops@anthosfougaro.gr

, ,