Ελλάδα #5 Πολιτιστική ξενάγηση στο ιερό της Αρτέμιδος στην Βραυρώνα

Το FOUGARO ταξειδεύει!
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
FOUGARO ARTCENTER
,

Ελλάδα #5 Πολιτιστική ξενάγηση στο ιερό της Αρτέμιδος στην Βραυρώνα

,
Saturday 4 May 2019

Μια δεύτερη πρωτομαγιά με το ΦΟΥΓΑΡΟ !

Ξεναγεί η Μάχη Καρανίκη

Οργανώνει και συνοδεύει ο Δημήτρης Ξανθούλης

Μετά τις δύο πρώτες πολιτιστικές εξορμήσεις, στο Δαφνί, στην Ελευσίνα, στο Αμφιαράειο και στον Μαραθώνα, το Φουγάρο, στα πλαίσια του κύκλου των ξεναγήσεων, με θέμα τα ιερά της Αττικής οργανώνει την Τρίτη κατά σειρά  ξενάγηση στην Βραυρώνα

Μια εκδρομή που ιδιαίτερα τώρα την Άνοιξη, συνδυάζει την επίσκεψη σε έναν ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο με ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής: πράσινοι αγροί, αμπελώνες, ελαιόδεντρα, ήπιες κορυφογραμμές και η πανταχού παρούσα ακτογραμμή του γαλάζιου Ευβοϊκού.

Η Βραυρώνα ήταν αφιερωμένη στην Άρτεμη, τη θεά που προστάτευε τους κυνηγούς, τα ζώα και την ασφαλή γέννηση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον μύθο κατά την Τρωική εκστρατεία, η θεά Άρτεμις απαίτησε την θυσία της Ιφιγένειας για να αφήσει τον Μυκηναϊκό στόλο να πλεύσει προς την Τροία. Την στιγμή της θυσίας η Άρτεμις έσωσε την Ιφιγένεια και την μετέφερε στην χώρα των Ταύρων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η Ιφιγένεια επέστρεψε από εκεί στην Ελλάδα με την βοήθεια του αδελφού της Ορέστη. Σύμφωνα με μία παραλλαγή του μύθου που μεταφέρει ο Ευριπίδης, η Ιφιγένεια στην επιστροφή της έφτασε στην περιοχή της Βραυρώνας και έγινε ιέρεια της Αρτέμιδος.

Η λατρεία της Αρτέμιδος στην περιοχή της Βραυρώνας φαίνεται να ξεκίνησε τον 8ο αιώνα π.Χ., ενώ ο ναός κτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Τα επόμενα χρόνια υπήρξε σημαντική επέκταση του λατρευτικού χώρου.

Στον αρχαιολογικό χώρο συνυπάρχουν τα ερείπια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδος του 6ου αιώνα με μια μεταβυζαντινή εκκλησία του 15ου αιώνα αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο.

Ένα μικρό αλλά πάρα πολύ ενδιαφέρον μουσείο, στεγάζει εκθέματα από την περιοχή, αλλά και από την Ανάβυσσο, την Περάτη κλπ.

Πρόγραμμα

Η εκδρομή θα ξεκινήσει από το ΦΟΥΓΑΡΟ, το Σάββατο στις 4 Μαίου στις 8πμ

Τους Αθηναίους συμμετέχοντες θα τους παραλάβει από το Μετρό Ελαιώνας στις 10πμ

Κόστος 35 ευρώ για όσους ξεκινούν από το Ναύπλιο και 25 για τους συμμετέχοντες από την Αθήνα

, ,