Ελεύθερο Σχέδιο

WORKSHOPS @FOUGARO
,
drawing
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Ελεύθερο Σχέδιο

,
Tuesday 16 June 2020Tuesday 1 September 2020

με τον εικαστικό  Δημήτρη  Παπαχρήστο

‘’Ένα ενδιαφέρον έργο διαφαίνεται πολύ πριν από την δημιουργία του, με την επιλογή του θέματος και την διαχείριση του από τον καλλιτέχνη’’

Ένα εργαστήριο για την εκμάθηση και εξέλιξη των συνθετικών και σχεδιαστικών μας ικανοτήτων μέσα από την παρατήρηση της φύσης. Η μελέτη εκ του φυσικού μας παρακινεί να επινοήσουμε τις δικές μας σχεδιαστικές λύσεις. Γνωρίζουμε την γεωμετρία, την φωτοσκίαση, τους κανόνες της προοπτικής και πώς συντελούν στο οπτικό φαινόμενο. Με ποικιλία ασκήσεων και μια ευρεία γκάμα εκφραστικών μέσων όπως κάρβουνο, Σινική μελάνη, γραφίτης και χρώμα διευρύνουμε την σχεδιαστική μας αντίληψη. Παράλληλα γίνεται κριτική αξιολόγηση των έργων ανά διαστήματα και μικρά αφιερώματα σε καλλιτέχνες που είδαν την μελέτη εκ του φυσικού  με ‘’νέα ματιά’’, με σκοπό την θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

,

2752047370 | 6944411041 | info@fougaro-workshops.gr

, ,