Ελεύθερο σχέδιο και graffiti

WORKSHOPS FOR KIDS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Ελεύθερο σχέδιο και graffiti

,
Thursday 23 September 2021Thursday 19 May 2022

με την εικαστικό Αιμιλία Τσεκούρα

Θα ασχοληθούμε με το ελεύθερο σχέδιο από μοντέλο πραγματοποιώντας έναν σημαντικό αριθμό ασκήσεων μελετώντας το ανθρώπινο σώμα.

Με το ελεύθερο σχέδιο οι μαθήτριες/μαθητές αποδίδουν την αίσθηση των αντικειμένων, υπολογίζοντας τα σχήματα και τους τόνους. 

Θα μάθουμε να σχεδιάζουμε διάφορες γραμματοσειρές, τρισδιάστατα και με σκιαγράφηση.

Θα γνωρίσουμε καλλιτέχνες από το μακρινό παρελθόν μέχρι το σήμερα. Καλλιτέχνες που πέρασαν μηνύματα και γραφές στους δρόμους και στα κτίρια της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Αθήνας, της Βραζιλίας, του Ισραήλ κλπ. (graffiti, street art).

Στόχος μας η απελευθέρωση και εξάσκηση της λεπτής κίνησής μας χρησιμοποιώντας συχνά μουσική.

Παράλληλα με τη μουσική, θα ανακαλύψουμε ρυθμικά εσωτερικές μας εικόνες – σύμβολα – μηνύματα – προβληματισμούς που συχνά συναντάμε στην καθημερινότητά μας όπως γίνεται και με τα graffiti.

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους (από 9 ετών και άνω).

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Απαιτούμενα 2 rapid test την εβδομάδα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης σε ισχύ. Για τα παιδικά τμήματα ισχύουν τα έντυπα του σχολείου.

Αιμιλία Τσεκούρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Δημιουργεί στην Αθήνα και διδάσκει στα εργαστήρια εικαστικών του Φουγάρου, στο Ναύπλιο. Οι έννοιες που την κινητοποιούν ξεκινούν από την ίδια της τη φύση και αποτυπώνονται  αυτοβιογραφικά και εξπρεσιονιστικά: Η γυναίκα, η γυναίκα Θεά/Ειδώλιο, η γέννα, η γένεση, το ωοειδές, η αναγέννηση. Η φιλοσοφία της συνεχούς αλλαγής των πραγμάτων στη ζωή, τη φύση, την τέχνη, είναι πάντα η κύρια αρχή που καθορίζει το κάθε της έργο.

Στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο.

Το αυγό – η σφαίρα – το στρόγγυλο – το μηδέν ή «τίποτα» και οι αντανακλάσεις τους, η καρδιά, η σπείρα, οι γεωμετρίες της φύσης και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα και έννοιες εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας.

, ,