Εικαστικό Εργαστήρι

WORKSHOPS FOR KIDS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Εικαστικό Εργαστήρι

,
Sunday 25 September 2022Sunday 25 December 2022

με τη Γιάννα Καραγιάννη

για παιδιά 6-12 ετών

Από την Κυριακή  25 Σεπτεμβρίου 11.30 – 13.00 και κάθε Κυριακή

Μια  διασκεδαστική  πολύχρωμη περιπέτεια   για τα  παιδιά, με στόχο την επαφή τους  με την τέχνη μέσα από  μια σειρά από εικαστικές δραστηριότητες  όπως  ζωγραφική. ,κατασκευές , μονοτυπίες ,πλαστική, κολλάζ και άλλα .Θα πειραματιστούν  με πολλά διαφορετικά υλικά  και τεχνικές   και με συντροφιά την φαντασία και την έμπνευση  θα δημιουργήσουν  κάθε φορά τα δικά  τους  μοναδικά έργα  τέχνης. 

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου 2022

ΚΥΡ 25/9: Με μεικτή τεχνική, ζωγραφική και ντεκουπάζ μεταμορφώνουμε με έμπνευση και φαντασία ένα απλό πήλινο γλαστράκι σε ένα  εικαστικά πανέμορφο  διακοσμητικό, που θα φιλοξενήσει  τα διάφορα χειμωνιάτικα κακτάκια ή άλλα αγαπημένα  λουλούδια στο  φωτεινό παράθυρο.

ΚΥΡ 2/10: Στέλνοντας μηνύματα και ευχές μέσα από το  ιντερνέτ, έχουμε πια ξεχάσει τι όμορφα που είναι να στέλνουμε κάρτες!  Έτσι για να το θυμηθούμε, τα παιδιά θα φτιάσουν την δική τους κάρτα με φανταστικά  πλουμιστά πουλιά και  φθινοπωρινά φύλλα, με προορισμό ίσως κάποιο αγαπητό πρόσωπο,  η τον  τοίχο του δωματίου ! Μεικτή τεχνική ,ζωγραφική με τέμπερες, μαρκαδόρους, λαδοπαστέλ και κολλάζ με ανακυκλωμένα χρωματιστά χαρτιά.  

ΚΥΡ 9/10: Εμπνευσμένοι από τους γεωμετρικούς πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου Πητ Μοντριάν φτιάχνουν τα παιδιά τους δικούς  όμορφους σελιδοδείκτες, εξισορροπώντας γεωμετρικά σχήματα και επιφάνειες με τα κύρια  βασικά χρώματα και στο τέλος διαλέγουν τις κορδέλες που ταιριάζουν!

ΚΥΡ 16/10: Θα ταξιδέψουμε  σε γνωστούς πίνακες ζωγράφων με λαμπερά λουλούδια,  θα τούς παρατηρήσουμε  και στην συνέχεια  τα παιδιά θα τους αποδώσουν  με τον δικό τους μοναδικό  τρόπο, δουλεύοντας με πλούσια χρώματα, διαφορετικές υφές  και ανακυκλώσιμα υλικά.

ΚΥΡ 23/10: Φτιάχνουμε διακοσμητικές καρδιές για τον τοίχο μας από ανακυκλωμένα υλικά με διαφορετικές υφές, χρωματιστά  κλαδιά και  κορδέλες ,  διάφορα στολίδια, τέμπερες και πόσκα μαρκαδόρους  με λαμπερά χρώματα.

ΚΥΡ 30/10: Spin Art. Με την βοήθεια της φυγοκέντρου πειραματίζονται τα παιδιά χρησιμοποιώντας μια πολύ διασκεδαστική τεχνική και δημιουργούν πολλά μικρά έργα έκπληξη ο καθένας για τον τοίχο του με πλούσιους και χαρούμενους χρωματισμούς.   

Πρόγραμμα Νοεμβρίου & Δεκεμβρίου 2022

ΚΥΡ 6/11: Blow art. Τέχνη με πλαστικά καλαμάκια. Χιουμοριστικές φατσούλες εμπνευσμένες από την περίφημη  Κραυγή  του Νορβηγού ζωγράφου, Έντβαρτ Μουνκ, σκίτσο  με άφθονη νερομπογιά πολλά χρώματα  και προπάντων  δυνατό φύσημα ! 

ΚΥΡ 13/11: Tape art. Ζωγραφίζουμε χρησιμοποιώντας χαρτοταινίες, τέμπερες, ακρυλικά χρώματα για να  φτιάξουμε μια εντυπωσιακή κυβιστική σύνθεση!

ΚΥΡ 20/11: Φτιάχνουμε ένα χαριτωμένο χουχουλιάρικο γατούλη με το ξεχωριστό χρωματιστό κασκόλ του και το ιδιαίτερο δωράκι που κρατάει ! Θα του δώσουμε και όνομα ! Κατασκευή από χαρτόνι και χρώματα.  

ΚΥΡ 27/11: Φτιάχνουμε μια διασκεδαστική Νοτάν σύνθεση από διάφορα φανταστικά σχήματα σε κολάζ, ακολουθώντας την Ιαπωνική τεχνική που θα εστιάζει όχι μόνο στο θετικό χώρο της σύνθεσης αλλά και στο αρνητικό.

ΚΥΡ 4/12:  Βάζο με λουλούδια, μεικτή τεχνική, ζωγραφική και κολάζ με χαρούμενα χρώματα. Τέμπερες, μαρκαδόροι και γκλίτερ στυλ !

ΚΥΡ 11/12: Χριστουγεννιάτικη κάρτα και στολίδια από κορμό δένδρου με πολλά χρώματα και γκλίτερ.

ΚΥΡ 18/12: Χάρτινα αποκόμματα με τον Henri Matisse. Ένα πολύχρωμο κολλάζ από τον μαγικό κόσμο των τοιχογραφιών του με θέμα τον χορό την τζαζ  και τα  περίφημα βιομορφικά  του  σχήματα.

ΚΥΡ 25/12: Ζωγραφική & Χειμωνιάτικο τοπίο. Νερομπογιές, χρωματιστά μολύβια και πολύ χιόνι !

Γιάννα Καραγιάννη

Η Γιάννα Καραγιάννη είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, με παράλληλες σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης (Ζωγραφική, Ανατομία, Ιστορία Τέχνης και Πολιτισμού) και στη σχολή Βακαλό της Αθήνας. Είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής (Pierce College). Στις σπουδές τις περιλαμβάνονται και πλήθος σεμιναρίων για την τεχνολογία και την εικόνα, τις τέχνες, φωτογραφία και Περιβαλλοντική Τέχνη (Environmental Art) στις Η.Π.Α. και ειδικά στο Harvard και το MIT.  Έχει διδάξει στην Ελλάδα, την Αμερική και τη Γερμανία, κυρίως σε γυμνάσια, Ιστορία της Τέχνης, Ζωγραφική, Τεχνικό Σχέδιο, δημιουργία και οργάνωση εικόνων για ψηφιακά προγράμματα. Το προσωπικό της έργο περιλαμβάνει ζωγραφική, ψηφιακή τέχνη (digital art), θεατρικά σκηνικά με χρήση νέων μέσων. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε Υπεύθυνη εικαστικών εκθέσεων στην Αίθουσα Τεχνών του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζει ενεργά, μέσα από οργανώσεις και αυτόνομα, τα δικαιώματα των ζώων που αγαπά ιδιαίτερα. Είναι μοναδική στο να μετατρέπει «σκουπίδια» σε μικρά έργα τέχνης!

, ,