Εικαστικό Εργαστήρι με αφορμή την έκθεση «Endangered Portraits”

WORKSHOPS FOR KIDS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Εικαστικό Εργαστήρι με αφορμή την έκθεση «Endangered Portraits”

,
Tuesday 9 August 2022

με τη Brigitte Hofherr

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 | 7.30 – 8.30μμ

Το εικαστικό project με τίτλο “Endangered Portraits" θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για παιδιά  5-10 ετών τα οποία με την καθοδήγηση της Γερμανίδας ζωγράφου μέσα από παρατήρηση και πειραματισμούς θα κατασκευάσουν ένα ποικιλόμορφο κολάζ. Την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 από τις 7.30μμ έως τη 8.30μμ στο WORKSHOPS, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνοτροπίες και μέσα από την παρατήρηση των έργων της ζωγράφου και με την καθοδήγηση της να φτιάξουν ένα κολάζ με διαφορετικές αποχρώσεις.

*Στο χώρο BLUE2 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ζωγραφική της Γερμανίδας εικαστικού. Η έκθεση, με τίτλο “Endangered Portraits”, είναι αφιερωμένη στη ντομάτα, που παλιότερα αφθονούσε στον αργολικό κάμπο. Τα έργα αποδίδουν με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά ποικιλιών ντομάτας από την ανατολική Ευρώπη, που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η Brigitte Hofherr γεννήθηκε στο Mannheim της Γερμανίας και μεγάλωσε στο Ladenburg, ένα μικρό χωριό, περιτριγυρισμένο από χωράφια και μικρούς κήπους. Από νωρίς την τράβηξε η φύση και η τέχνη και ζωγραφίζει από την παιδική της ηλικία. Είναι αυτοδίδακτη και έκανε την πρώτη της έκθεση το 1996 στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ) στη Χαϊδελβέργη. Το έργο της έγινε γνωστό και προσκλήθηκε σε έναν αμπελώνα στο Stellenbosch της Νότιας Αφρικής, όπου της ανέθεσαν να κάνει τέσσερις βοτανικούς πίνακες. Αργότερα, άρχισε να ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες, π.χ. Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ελβετία και Γαλλία, αναζητώντας νέα φυτά και θέματα για τους πίνακές της. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνη να έλκεται από το αντικείμενο που θέλει να ζωγραφίσει. Δουλεύει με λάδι σε καμβά και τα έργα της είναι συνήθως μεγάλων διαστάσεων. Εστιάζοντας στη μορφολογία των φυτών, με βάση φωτογραφίες που έχει τραβήξει, προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύνθεση που αφήνει στον θεατή ένα αισθητικό αποτύπωμα με διάρκεια. Την ενδιαφέρει επίσης να κατευθύνει την προσοχή του θεατή στα ίδια τα φυτά, το περιβάλλον και την προστασία της βιοποικιλότητας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές γκαλερί στη Γερμανία και την Ευρώπη, ενώ έργα της ανήκουν σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.  Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Βοτανικών Καλλιτεχνών (ASBA), του Φόρουμ Βοτανικής Τέχνης του Thüngersheim (Γερμανία), του Πολιτιστικού Ινστιτούτου Vahle Darmstadt (Γερμανία) και του GEDOK Mannheim / Ludwigshafen (Γερμανία).

, ,