είμαι το σπίτι μου

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

είμαι το σπίτι μου

,
Friday 13 March 2015Friday 27 March 2015

εργαστήριο εικαστικών με τον Francesco Moretti

Το παιδί κατασκευάζει ένα σπιτάκι "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν".

Πώς μας βλέπουν και πώς βλέπουμε τον εαυτό μας; Τα μάτια μου είναι μεγάλα; Είναι μικρά; Τι χρώμα είναι; Πώς είναι το στόμα μου; Και επίσης, είμαι χαρούμενος, μου αρέσουν τα αστεία; Προτιμώ τα σκούρα χρώματα ή τα ανοιχτά; Πώς είναι ο χαρακτήρας μου;


Αυτές και άλλες ερωτήσεις αποτελούν την έναρξη της γνωριμίας για να ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε ένα σπίτι που να μας μοιάζει, που να έχει τα σωματικά μας χαρακτηριστικά, τα αγαπημένα μας χρώματα.
Τα μάτια μας θα είναι τα παράθυρα που κοιτάμε τον κόσμο.
Το στόμα η πόρτα του σπιτιού μας.

Πώς νιώθουμε; Είμαστε πολυκατοικίες; Είμαστε χωριατόσπιτα; Μικρά ή μεγάλα σπίτια; Έχουμε λουλούδια στα παράθυρα; Ο χαρακτήρας μας έχει πολλά μπαλκόνια; Τα μαλλιά μας έχουν καμινάδα ή κεραίες τηλεόρασης;


Τα παιδιά βοηθιούνται να κατασκευάσουν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο που προέρχεται από την παρατήρηση του εαυτού και που μεταφράζεται σε αρχιτεκτονικά στοιχεία. Τα συναισθήματα, τα σωματικά χαρακτηριστικά, τα αγαπημένα μας χρώματα, τα γούστα μετατρέπονται στο σπίτι μας.
Το αντικείμενο "σπίτι" θα κατασκευαστεί με χαρτί και χαρτόνι και με ανακυκλώσιμα υλικά.Ο Francesco Moretti είναι απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα και αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη βίντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, τη γραφιστική και τη διαφήμιση. Από τον Αύγουστο του 2005 ζει στο Ναύπλιο όπου διατηρεί και το εργαστήρι του.

για παιδιά 6-10 ετών

, ,