Διήμερο Εργαστήριο & Παράσταση Θεάτρου Σκιών

Άλλες εκδηλώσεις
,
danellis
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Διήμερο Εργαστήριο & Παράσταση Θεάτρου Σκιών

,
Thursday 23 July 2020Friday 24 July 2020

Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιουλίου το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται τον Άθω Δανέλλη και τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών σε ένα διήμερο εργαστήριο για το Θέατρο Σκιών, που θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «Εκδρομή στο χωριό». Για δύο μέρες στο Κιόσκι του Φουγάρου σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί στην πλούσια ιστορία και τα μυστικά ενός από τα αρχαιότερα είδη θεάματος στον κόσμο!

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 7.30μμ σε ένα δίωρο εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους, θα κατασκευάσουμε με απλά υλικά τη δική μας παραδοσιακή φιγούρα από το σύμπαν του Ελληνικού Καραγκιόζη. Επίσης, θα ακούσουμε τις περιπέτειες του αγαπημένου λαϊκού ήρωα και θα μάθουμε για τις βασικές τεχνικές κατασκευής φιγούρας.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 8μμ ο Άθως Δανέλλης θα μας ξεναγήσει στον «μπερντέ», το παρασκήνιο του Θεάτρου Σκιών, και θα μοιραστεί μαζί μας μυστικά για τις φιγούρες και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται. Στο τέλος, θα ακολουθήσει η παράσταση «Εκδρομή στο χωριό».

Άθως Δανέλλης

Παραμένει σήμερα ένας από τους ελάχιστους καραγκιοζοπαίκτες, που γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.

 

,

6941601388

, ,