Γλυπτική ενηλίκων

WORKSHOPS @FOUGARO
,
sculpture
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Γλυπτική ενηλίκων

,
Friday 12 June 2020Friday 4 September 2020

με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο 

Ένα εργαστήριο που μας δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα όρια του τρισδιάστατου χώρου, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως πηλό, γύψο, ξύλο αλλά και έτοιμα βιομηχανικά αντικείμενα. Δημιουργούμε γλυπτικές φόρμες που καλλιεργούν και εξάπτουν την αισθητική μας αντίληψη.

Γνωρίζουμε τεχνικές επεξεργασίας και πώς να αξιοποιούμε τα υλικά μας. Ξεκινώντας με τις βασικές αρχές του σχεδιασμού μέχρι την τελική υλοποίηση ενός γλυπτού, διδασκόμαστε βήμα προς βήμα για τις ιδιαιτερότητες των μέσων ,τις τεχνικές άλλων καλλιτεχνών καθώς επίσης τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που απαιτεί η γλυπτική τέχνη και τα έργα τριών διαστάσεων.  

Δημήτρης Παπαχρήστος  

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.  Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

,

2752047370  |  6944411041  |  info@fougaro-workshops.gr

, ,