Γλυπτική για μεγάλους

WORKSHOPS FOR 15+ @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOP4
,

Γλυπτική για μεγάλους

,
Thursday 24 September 2020Thursday 27 May 2021
με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

Το να φτιάχνεις ένα νέο έργο σημαίνει να προτείνεις μια νέα γωνία θέασης του κόσμου που κανείς πριν δεν είχε φανταστεί.

Το εργαστήριο γλυπτικής για ενήλικες συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά βασισμένο σε πεδία  έρευνας και ενδιαφέροντος, όπως η σύλληψη ιδεών, η μελέτη των γλυπτικών μορφών και η τεχνολογία των υλικών αλλά με περισσότερη εμβάθυνση σε κάθε ένα από αυτά. Τα υλικά μας παρέχουν ιδέες που καλούμαστε να αναγνωρίσουμε, η μελέτη μας βοηθά να εμπλουτίσουμε τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα αλλά και να γεννήσει αφορμές για νέα έργα. Η δημιουργία του προσωπικού μας καλλιτεχνικού λεξιλογίου γίνεται με τον συνδυασμό όλων των παραπάνω και η εξέλιξη μας επιτυγχάνεται από την συνομιλία των έργων μας με την ιστορία των έργων τέχνης.

Πρόγραμμα

Πηλός, Μέταλλο, ξύλο, πέτρα, πλαστικά και ανακυκλώσιμα υλικά βρίσκονται στη διάθεση μας να τα επεξεργαστούμε και να μάθουμε από αυτά τι ψάχνουμε σε ένα έργο γλυπτικής. Μέσα από θεματικές ενότητες (θεματικοί κύκλοι)  για το κάθε υλικό, θα δούμε ποιο μας εκφράζει καλύτερα αλλά και τι θα μας δώσουν τα νέα υλικά και οι τεχνικές που θα γνωρίσουμε.

Δημήτρης Παπαχρήστος

Γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική, με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

,

27520 47370 |  6944 411041 | info@fougaro-workshops.gr

, ,