Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

,
Saturday 5 June 2021

Το Φουγάρο, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου και την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, σας καλούν σε μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων για τη ρύπανση των υδάτων και την προστασία των θαλασσών. 

Η κα Μάνια Δεδέα και η κα Κατερίνα Δελοπούλου από την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου θα παρουσιάσουν τη δράση "Θα το βρεις μπροστά σου Ναύπλιο", που αφορά την αντικατάσταση του πλαστικού μιας χρήσης και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Τις δράσεις θα συνοδεύσει εργαστήριο από τη δημιουργική ομάδα του Φουγάρου, για παιδιά από 5 ετών.

Ένα παραμύθι για το περιβάλλον θα μας δώσει διάφορες αφορμές για ομαδικά παιχνίδια και trash art κατασκευές από καπάκια και άλλα επαναχρησιμοποιούμενα …για να μην καταλήξουν στη θάλασσα!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Φέτος η ημέρα Περιβάλλοντος θα αποτελέσει και την απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας
, , ,