ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛOΠΟΥΛΟΣ live

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛOΠΟΥΛΟΣ live

,
Saturday 27 February 2016

O Βασίλης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε μουσική, πιάνο και τραγούδι στο Μακεδονικό Ωδείο και αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συνεργάστηκε άλλοτε με την ιδιότητα του μουσικού και άλλοτε με την ιδιότητα του ηθοποιού σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές: "Ο Γλάρος" Κ.Θ.Β.Ε. (σκηνοθεσία Δ.Χρονόπουλου), "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" Εθνικό θέατρο (σκην. Δ.Μαυρίκιου), "40 χρόνια Μποστ" ( σκην. Θ.Παπαγεωργίου), "Λυσιστράτη" θίασος Λ.Λαζόπουλου (σκην. Α.Βουτσινάς), "Ορνιθες" ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας (σκην.Γ.Κακλέα) κ.α.

Σαν ερμηνευτής συμμετέχει στο δίσκο του Γιώργου Ανδρέου ‘’10 τελευταία χρόνια’’ μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Νίκο Ξυδάκη και στο live αλμπουμ "Το Ελληνικό σινεμά τραγουδάει για πάντα" από συναυλίες, που έγιναν με την φροντίδα του Διονύση Σαββόπουλου.

Αργότερα κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά σαν δημιουργός με τίτλο: "Από το ένα ως την ελευθερία".

Συνεργάστηκε με τον Μελωδία 99.2 σαν παραγωγός (1996-2006) και αμέσως μετά στην ΕΡΑ2, 103.7 παρουσιάζοντας την εκπομπή :"Ομορφη και παράξενη πατρίδα" μέχρι τα μέσα του 2010.

Κείμενά του για καλλιτέχνες και παραστάσεις μουσικοθεατρικές έχουν δημοσιευθεί στο site του Μελωδία 99.2 και στα περιοδικά ΒΗΜΑgazino και Δίφωνο.

Στο Φουγάρο θα παρουσιάσει το Σάββατο 27/02 στις 22:00, vintage μουσικές παραστάσεις με πιάνο και τραγούδι Βραζιλιάνικη bossa nova, μεξικάνικα και ισπανικά boleros, κλασσικά standards της τζαζ, μαζί με τραγούδια από την χρυσή εποχή του Ιταλικού, Γαλλικού και Ελληνικού τραγουδιού με jazzy αισθητική.

, ,