βασικό σχέδιο 1: party σχεδίου

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

βασικό σχέδιο 1: party σχεδίου

,
Friday 24 January 2014Friday 14 February 2014

Το ΦΟΥΓΑΡΟ ξεκινάει κύκλο μαθημάτων σχεδίου. Κάθε Παρασκευή 6 με 8 το απόγευμα στα εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συναντιόμαστε και σχεδιάζουμε με κέφι, κίνηση και μουσική. Αυτό είναι το party σχεδίου!

Το παιχνίδι και η εργασία, στη δράση μας, είναι συνεχής και επίμονη άσκηση. Στην πραγματικότητα σχετίζονται: Μόνον όταν εργαζόμαστε με τέτοια ευχαρίστηση ώστε να αφηνόμαστε σε αυτήν, η δουλειά γίνεται παιχνίδι και τότε είναι που δημιουργούμε το καλύτερο μας έργο!

Ο μαθητευόμενος στις πρώτες κιόλας εβδομάδες θα μάθει να «βλέπει» και να σχεδιάζει μέσα από μια δημιουργικά απολαυστική διαδικασία που ευνοεί την επικοινωνία. Οι ασκήσεις ποικίλουν χρονικά. Είναι διαδοχικές. Ο όγκος της δουλειάς που προκύπτει δίνει την δυνατότητα στον σπουδαστή να δει την εξέλιξη της προσωπικής του προσπάθειας καθώς και των άλλων. Ο «τέλειος φυσικός τρόπος», οδηγεί στη γνώση βιωματικά, εξασκώντας όλες τις αισθήσεις, άμεσα, συχνά με ταχύτητα, αυθόρμητα:

«Γιατί η παρόρμηση να σχεδιάσει κανείς είναι το ίδιο φυσική με την παρόρμηση της ομιλίας»
Kimon Nikolaides
Arts Student League of N.Y.

βασικό σχέδιο 1

Το «βασικό σχέδιο 1» προετοιμάζει για τις Καλές Τέχνες, την Αρχιτεκτονική, τη Γραφιστική, το Σχέδιο Μόδας, την Ενδυματολογία-Σκηνογραφία, το Βιομηχανικό Σχέδιο, τη Φωτογραφία. Ανεξάρτητα από αυτά, απευθύνεται και σε οποιονδήποτε θέλει να ακολουθήσει το δικό του προσωπικό δρόμο στην τέχνη.

, ,