ΑΝΝΗ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ & ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ LIVE

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
CAFÉBISTROT
,

ΑΝΝΗ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ & ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ LIVE

,
Saturday 18 November 2017

Mια ακουστική, συναυλιακή προσέγγιση τραγουδιών που μπορεί κανείς να ξανανιώσει στίχους και μελωδίες σπουδαίων συνθετών και ποιητών,από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο , το έργο των οποίων χάραξε σημαντικές εποχές. Η ζεστή, αισθαντική φωνή της Άννης Ονουφρίου, συνοδεία της στιβαρής ευαισθησίας του πιάνου της Σοφίας Καμαγιάννη, συνθέτουν ένα ξεχωριστό μουσικό δρώμενο που θα παρουσιάσουν το βράδυ του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου στις 10μμ στο FOUGARO Café.

Η Άννη Ονουφρίου γεννήθηκε στα Γιάννενα και μεγάλωσε στη Αθήνα. Σπούδασε λυρικό τραγούδι στην Πάτρα , όπου διαμένει, με την Στέλλα Κούρτη και στην συνέχεια με τον Γιώργο Παππά. Eχει συμπράξει με διάφορα μουσικά σχήματα  ( Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, Ευήκοον Μέλος ,  Λαική Ορχήστρα της Πάτρας, Μαντολινάτα Ζακύνθου , Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “ Θανάσης Τσιπινάκης ” ) , αλλά και με Έλληνες συνθέτες Ανδρέας & Λουκάς Αδαμόπουλος, Σάκης Παπαδημητρίου, Τιμόθεος Αρβανιτάκης, Σωτήρης Σακελλαρόπουλος, Σοφία Καμαγιάννη,  Μάνος Αβαράκης ) συμμετέχοντας σε συναυλίες και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά τον Ιανουάριο του 2001 , στη πρώτη κυκλοφορία σε CD του Εκδοτικού Οίκου του Πανεπιστημίου Πατρών , με τίτλο " Έρωτος ποίησις, αγάπης μέλος" σε συνεργασία με το " Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου”. Το 2008 συμμετείχε στο CD της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη με τίτλο "Στων άστρων την άλω”. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτορας Βιοχημείας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Σοφία Καμαγιάννη σπούδασε πιάνο, κλασσικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, σύγχρονη σύνθεση (MMus, Goldsmiths College – University of Londοn) και μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Πατρών, Med University of Leeds). Έργα της μουσικής δωματίου, ηλεκτροακουστικά  έχουν παιχτεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ολλανδία και ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά σύνολα (Kreutzer Quartet, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, χορωδία Rosarte, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, L’Αnima, Κρούσσις, κ.ά.) αλλά και με σολίστες. Έχει γράψει τραγούδια, μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, για ταινίες μικρού μήκους και video art, για πολύτεχνες παραστάσεις (συνδυάζοντας και σκηνοθεσία) και για εγκαταστάσεις (installations). Έγραψε τη μουσική για τις τραγωδίες «Πέρσες» (ΚΘΒΕ, 2014) και «Αγαμέμνων» (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, 2013) σε σκηνοθεσία Ν.Κοντούρη. Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά σχήματα και παραστάσεις (πιάνο,ενορχήστρωση)και έχει εμφανισθεί σε συναυλίες, εκδηλώσεις Φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, θέατρα.

είσοδος ελεύθερη

, ,