Αναβολή:Ο Jannis Zotos LIVE!

MUSIC @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ
,

Αναβολή:Ο Jannis Zotos LIVE!

,
Friday 27 July 2018

Ο Γιάννης Ζώτος είναι μουσικός και συνθέτης με έδρα το Βερολίνο. Σπούδασε κλασική κιθάρα στην εκεί Μουσική Ακαδημία «Hans Eisler».

Το 1980 συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και ξεκίνησε μεταξύ τους  συνεργασία και φιλία που διαρκεί μέχρι σήμερα. Ο Γιάννης Ζώτος έκανε την ενορχήστρωση σε πολλούς δίσκους του Θεοδωράκη και διεύθυνε την ευρωπαϊκή του ορχήστρα σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Έχει συνεργαστεί επίσης, με τους Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Δήμητρα Γαλάνη,  Έλλη Πασπαλά, Μαρία Δημητριάδη και Πέτρο Πανδή.

Το 1990 ίδρυσε την «Z», ρεμπέτικη κομπανία αποτελούμενη από Έλληνες, Γερμανούς και Τούρκους μουσικούς, συνδυάζοντας στοιχεία του ρεμπέτικου, της μουσικής της Μικράς Ασίας και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με την Jazz και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ο ίδιος παίζει κυρίως μπουζούκι και ούτι.

Το 2002 αρχίζει να μελοποιεί ελληνική ποίηση, ακολουθώντας την παράδοση πολλών Ελλήνων συνθετών. Κυκλοφορεί τα άλμπουμ «Οι σιγανές φωνές της μνήμης» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη, και «Amour fou» σε ποίηση των Μαρίας Πολυδούρη και Κώστα Καρυωτάκη Επίσης, μελοποίησε ποιήματα των  Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Μάνου Ελευθερίου και Θοδωρή Γκόνη.

Στα 90α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, κυκλοφόρησε το άλμπουμ - αφιέρωμα «Zotos Sings Theodorakis», στο οποίο τον συνοδεύει μόνο ηλεκτρική κιθάρα.

Αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Ζώτος ετοιμάζει το καινούριο του άλμπουμ σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.    

Στο Φουγάρο θα εμφανιστούν : 

Jannis Zotos – Τραγούδιl/Κιθάρα 

Ani Wilms – Τραγούδι 

Dietrich Petzold – Βιολί/Βιόλα

Dalai Theofilopoulou – Τσέλο 

Θανάσης Ζώτος – Τραγούδι/Κρουστά 

, ,