Αλέξανδρος Ψυχούλης | Ομιλία και οπτικοακουστική παρουσίαση του έργου του
,Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης BLACK&BLUE, το FOUGARO ARTCENTER προσκαλεί καλλιτέχνες της FKPCOLLECTION σε ένα πρόγραμμα διάδρασης με το κοινό μέσα από παρουσιάσεις, ομιλίες και εργαστήρια για εφήβους.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αφηγείται σαν ιστορία το ταξίδι του μέσα στην πολλαπλότητα των δημιουργικών μέσων σαν παιχνίδι που συνεχίζει να παίζει ως ενήλικας
Η μουσική, το θέατρο, η γλυπτική, τα κόμικς, οι νέες τεχνολογίες, η γραφή, το σχέδιο, η μαγειρική και η κηπουρική συνθέτουν ένα ενιαίο συντακτικό που βρίσκει τη θέση του στο πεδίο των Εικαστικών.
Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στο Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Σήμερα είναι καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2017 διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός, σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής». Το 1997 του απονεμήθηκε το βραβείο Benesse για το έργο του Black Box με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 47η Biennale της Βενετίας. Το εικαστικό του έργο αποτελείται από διαδραστικές ή μη εγκαταστάσεις στο χώρο, ζωγραφική, γλυπτική και animation. Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.