Αλέξανδρος Ψυχούλης | «Η σκιά της Μουσικής»

WORKSHOPS @FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
WORKSHOPS
,

Αλέξανδρος Ψυχούλης | «Η σκιά της Μουσικής»

,
Saturday 1 February 2020

Εικαστικό εργαστήριο για εφήβους (15-18 ετών) σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Ρυμενίδη

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης BLACK&BLUE, το FOUGARO ARTCENTER προσκαλεί καλλιτέχνες της FKPCOLLECTION σε ένα πρόγραμμα διάδρασης με το κοινό μέσα από παρουσιάσεις, ομιλίες και εργαστήρια για εφήβους.  

Οι συμμετέχοντες φέρνουν μαζί τους τις μουσικές τους προτιμήσεις, τα τραγούδια και τους στίχους που αγαπούν. Με τεχνικές δανεισμένες από την χαρακτική και την τυπογραφία συνθέτουν συνεργατικά μια αφηγηματική οπτική παράσταση δύο τόνων.

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στο Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Σήμερα είναι καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2017 διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός, σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής». Το 1997 του απονεμήθηκε το βραβείο Benesse για το έργο του Black Box με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 47η Biennale της Βενετίας. Το εικαστικό του έργο αποτελείται από διαδραστικές ή μη εγκαταστάσεις στο χώρο, ζωγραφική, γλυπτική και animation. Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Ο Γιώργος Ρυμενίδης είναι Αρχιτέκτονας, Γραφίστας και Εικαστικός

, ,