Έκθεση Φωτογραφίας "Ναυπλίου Όψεις"

Οι Εκθέσεις στο FOUGARO
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
, ,

Έκθεση Φωτογραφίας "Ναυπλίου Όψεις"

,
Tuesday 26 June 2018Sunday 8 July 2018

Το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την έκθεση «Ναυπλίου Όψεις», με φωτογραφίες των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου. Η ειδικότητα «Τέχνη Φωτογραφίας» διδάχθηκε για πρώτη φορά φέτος και οι σπουδαστές, με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό.  

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες που εμπνέονται από το αστικό και ευρύτερο τοπίο του Ναυπλίου. Οι ανερχόμενοι φωτογράφοι αποτυπώνουν όψεις που αναδεικνύουν την ατμοσφαιρική πλευρά της παλιάς πόλης, ενός τουριστικού προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας. 

Όπως σημειώνει ο φωτογράφος και υπεύθυνος εκπαιδευτής της ειδικότητας, Ηλίας Καρατζούλης, «το Ναύπλιο είναι μοναδικό. Η παλιά πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει στο μέγιστο βαθμό την αστική αισθητική περασμένων αιώνων σε πείσμα της αστικής ανακαίνισης και του μοντερνισμού της νέας εποχής. Και θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο νέο αρχιτεκτονικό ρεύμα γιατί αυτό το πείσμα είναι που της χαρίζει τη μοναδικότητά της. Λεπτομέρειες συνδυασμένες με ιπτάμενους παρατηρητές που απολαμβάνουν από ψηλά αυτό το υπέροχο αστικό τοπίο και κάνουν συχνά τους διαβάτες να ζηλεύουν».

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και τη χορηγία του Δήμου Ναυπλιέων μέσω του προγράμματος Europedirect και τη χορηγία των εκτυπώσεων από την εταιρία Ikona Ν. Γ. Χριστόπουλος Α.Ε.Β.Ε

, ,