Έκθεση της Πηνελόπης Γατσά «Παράθυρο στο Ναύπλιο»

ART @FOUGARO
,
pinelopi gatsa
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
BLUE2
,

Έκθεση της Πηνελόπης Γατσά «Παράθυρο στο Ναύπλιο»

,
Saturday 20 May 2017Sunday 20 August 2017

Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στην ΑΙΘΟΥΣΑ 2, από το Σάββατο 20 Μαΐου έως την Κυριακή 20 Αυγούστου, την έκθεση «Παράθυρο στο Ναύπλιο» της Πηνελόπης Γατσά με έργα κολάζ εμπνευσμένα από την πόλη.

Η ενότητα της έκθεσης περιλαμβάνει 20 κολάζ που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Με υπομονή και προσήλωση στη λεπτομέρεια, η Πηνελόπη Γατσά έρχεται ξανά στο Ναύπλιο για να αποτίσει με το έργο της ένα φόρο τιμής σε μια αγαπημένη πόλη. Στα έργα αυτά αναπαριστά χαρακτηριστικά τοπόσημα και μνημεία, λεπτομέρειες από τις γειτονιές και στοιχεία της καθημερινής ζωής στην Αργολική πρωτεύουσα.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης και για τον εορτασμό του ευρωπαϊκού θεσμού της Νύχτας των Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 9μμ η Πηνελόπη Γατσά θα συντονίσει ένα «νυχτερινό» εργαστήριο κολάζ για τους επισκέπτες του ΦΟΥΓΑΡΟΥ από 15+ στα Εργαστήρια και θα μοιραστεί μαζί τους μυστικά της τέχνης της! Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα επαναληφθεί και την Κυριακή 21/5 στις 2μμ.

Πηνελόπη Γατσά

Με σπουδές στα graphic arts του London College of Printing, η Πηνελόπη Γατσά έχει εργαστεί ως γραφίστρια, επιμελήτρια φωτογραφίσεων, στυλίστα και αρθρογράφος σε θέματα design.

Χρησιμοποιώντας χαρτί, σίδερο και πανί, σχεδιάζει και δημιουργεί, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και χώρους τέχνης ανά την Ελλάδα. Έχει διακριθεί στην Έκθεση «Αναζητώντας την Ολυμπιακή Ιδέα» του Δήμου Αθηναίων το 2002. Το 2003 παρουσίασε τη δουλειά της στην Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου. Συνεργάζεται με το ArtShop από το 2012 και έχει διδάξει στα Εργαστήρια του ΦΟΥΓΑΡΟΥ στο διάστημα 2014-15.

Συνδυάζοντας τις δεξιότητες του γραφίστα με το μάτι του στυλίστα και φωτογράφου, η Πηνελόπη Γατσά έχει δημιουργήσει ένα πολύ προσωπικό ύφος στα κολάζ της, που αποτυπώνουν με ελλειπτικό, φωτεινό και χαρακτηριστικό τρόπο εικόνες και τοπόσημα.

, ,