«Ο Τύπος και ο Τόπος»

Άλλες εκδηλώσεις
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
SPACE9
,

«Ο Τύπος και ο Τόπος»

,
Sunday 19 March 2017

Το ΦΟΥΓΑΡΟ, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (ΤΘΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, παρουσιάζουν αφιέρωμα στην εφημερίδα ΑΠΟΠΕΙΡΑ και στο περιοδικό ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 6:30μμ, στην Αίθουσα 9.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΘΣ, που κατάγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, ερευνούν τον τοπικό πολιτισμό και τον πνευματικό πλούτο της Αργολίδας. Ο Ναυπλιώτης Μπάμπης Αντωνιάδης τους πρότεινε να ερευνήσουν το αρχείο της τοπικής εφημερίδας ΑΠΟΠΕΙΡΑ και το περιοδικό ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. Μετά την έρευνα που έκαναν στα παλαιά τεύχη της εφημερίδας και του περιοδικού, τη βιβλιογραφική αναζήτηση και την εθνογραφική εργασία με τους ίδιους τους ιδρυτές των τοπικών εντύπων παρουσιάζουν τα ευρήματά τους. Στη συνάντηση παρευρίσκονται όλοι οι συν-δημιουργοί με τους οποίους θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη συζήτηση συντονίζει η Ομότιμη Καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Άλκηστις Κοντογιάννη.

Είσοδος ελεύθερη

, ,