Το Φεστιβάλ του Ναυπλίου ξεκινά στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6 2013

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ!

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» ΤΟΥ ROBERT WILSON & 11 ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ με τη Λυδία Κονιόρδου & τον Θοδωρή Οικονόμου.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ στα πλαίσια της χορηγίας και στήριξης του στο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2013, καλωσορίζει τους κάτοικους και επισκέπτες της πόλης, στην εναρκτήρια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ.

Το φετινό φεστιβάλ Ναυπλίου ανοίγει τις πύλες του με ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποιητική δημιουργία – από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια.

Ο Θοδωρής Οικονόμου, συνθέτης της μουσικής για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, ερμηνεύει δικές του συνθέσεις παρουσία μιας μεγάλης του ελληνικού θεάτρου: της Λυδίας Κονιόρδου.  

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η πρωτότυπη μουσική της παράστασης «Οδύσσεια», του γνωστού εικαστικού και σκηνοθέτη Robert Wilson, ενώ την ερμηνεία των τραγουδιών αναλαμβάνει η Λυδία Κονιόρδου.

Στο δεύτερο μέρος πρωτο-παρουσιάζεται μια καινούργια σύνθεση ενός μουσικού σύμπαντος από το οποίο αναδύονται 11 μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στον ποιητή, 150 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Τα 11 μελοποιημένα ποιήματα που θα ακουστούν είναι:

 1. Περιμένοντας τους βαρβάρους
 2. Όσο μπορείς    
 3. Η τράπεζα του μέλλοντος
 4. Φωνές 
 5. Θάλασσα του πρωιού
 6. Επιθυμίες   
 7. Τα παράθυρα
 8. Διακοπή  
 9. Κεριά
 10. Leavingtherapia
 11. Η Πόλις
Συνημμένα Αρχεία: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (doc)59 KB