Κιθαρίστες στο Φουγάρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 9.30 μ.μ., στο Café του ΦΟΥΓΑΡΟΥ στο Ναύπλιο, ο πρόεδρος της γνωστής αμερικανικής εταιρίας Benedetto Guitars και κιθαρίστας της jazz, Howard Paul, συμπράττει μουσικά με τον έλληνα συνθέτη, κιθαρίστα και καλλιτέχνη της Benedetto Guitars, Λευτέρη Χριστοφή, σε μια μοναδική συναυλία με μελωδίες γνωστών συνθετών, όπως των C. Jobim, D. Gillespie, C. Parker, C. Porter, B. Evans, W. Shorter.

Ο Howard Paul έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους τζαζ μουσικούς όπως τους at Martino, Bob James, Bucky Pizzarelli,Howard Allen και δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής με θέμα “The Jazz Guitars: History, Architecture and Performance Characteristics”. Το πρόσφατο άλμπουμ του τιτλοφορείται Bob James & Howard Paul, Just Friends: The Hamilton Hall Sessions' και το 2011 βραβεύτηκε και εισήχθη το Savannah Coastal Jazz Hall of Fame.

Ο Λευτέρης Χριστοφής είναι ο μοναδικός έλληνας εκπρόσωπος της Benedetto Guitars και έχει χαρακτηρισθεί ως ένας κορυφαίος κιθαρίστας της Ευρώπης. Το τελευταίο του άλμπουμ, Nous Icons, έχει εκδοθεί από την θρυλική Blue Note Records ενώ με το κουαρτέτο του, Fabulous Four (Dominique Di Piazza, Jacques Marugg, Nikos Touliatos, Lefters Christofis), παρουσιάζει τις νέες του συνθέσεις, οι οποίες και ηχογραφούνται με τη συμμετοχή εξαιρετικών ελλήνων μουσικών, αλλά και ξένων, όπως των Chico Freeman, Dominique Di Piazza και Paul Wertico. Τέλος ως εκπαιδευτικός είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του νεοσύστατου μουσικού οργανισμού Music Center Athens.

Συνημμένα Αρχεία: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (doc)53 KB