Ενοικίαση Χώρων

Ενοικίαση Χώρων

Οι περισσότεροι χώροι του Φουγάρου έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη αίθουσα για την κάθε περίσταση. To Café του Φουγάρου, αναλαμβάνει το catering όλων των εκδηλώσεων.

Το Τμήμα Διαχείρισης Χώρων είναι υπεύθυνο για τη διάθεση των χώρων του Φουγάρου. Σχετικά με τη διαθεσιμότητα του χώρου που σας ενδιαφέρει και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τoν κ. Νίκο Τσαγκαρέλη στο ntsagarelis@fougaro.gr.

Η Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη Ανθός

Η Βιβλιοθήκη Ανθός καταλαμβάνει έκταση 144 τμ, διαθέτει πατάρι 27 τμ και διατίθεται κυρίως για εκδηλώσεις που σχετίζονται με το βιβλίο και την πνευματική αναζήτηση, όπως παρουσιάσεις, ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια σκέψης. Η δυνατότητα διάθεσης των χώρων της Βιβλιοθήκης εξαρτάται από το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της.

Τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουργεί, μπορεί να φιλοξενεί μικρές ιδιωτικές συγκεντρώσεις ακόμη και γεύματα.

The Gallery

The Gallery

Με επιφάνεια 300 τμ και ύψος 5,5 μ, η FOUGARO THE GALLERY Nafplion, που ολοκλήρωσε τις κτιριακές της εγκαταστάσεις πρόσφατα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενιαίους εκθεσιακούς χώρους που διαθέτει σήμερα η χώρα μας. Πρόκειται για το κεντρικό κτίριο του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος «Ανθός», όπου στεγάζεται το Φουγάρο.

Κύτταρο του Φουγάρου, η FOUGARO THE GALLERY Nafplion θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Χώρος Ζωής και Τέχνης, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις.

Αίθουσα 9

Η Αίθουσα 9 είναι ένας χώρος 95τμ. με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, αισθητική και θεατρικότητα, βρίσκεται δίπλα στη FOUGARO THE GALLERY και είναι αυτόνομη.

Διαρθρώνεται σε 2 επίπεδα, 80τμ. στο ισόγειο και ένα μικρότερο υπερυψωμένο επίπεδο 15τμ., που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης.

Επιπλέον διαθέτει οπτικοακουστικό εξοπλισμό και δυνατότητα για μικροφωνική εγκατάσταση, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα σε θεατρική διάταξη.

Αίθουσα 2

Αίθουσα 2

Η Αίθουσα 2 είναι ένας χώρος 44 τμ και βρίσκεται δίπλα στην κυρίως αίθουσα του Café. Ο χώρος, με έργα σύγχρονης τέχνης από τη συλλογή της Φλωρίκας Κυριακοπούλου που εναλλάσσονται και αντικείμενα Ελλήνων καλλιτεχνών, ενδείκνυται για προσωπικές συγκεντρώσεις, μικρά συνέδρια και δείπνα.

Η επίπλωση του χώρου διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης.

Τα Εργαστήρια

Τα Εργαστήρια

Τα Εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών. Εκτείνονται σε 72 τμ, περιλαμβάνουν πατάρι 16 τμ, πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και είναι αυτόνομα σε εγκαταστάσεις υγιεινής. Εξοπλισμένα με ό,τι χρειάζεται για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά, τα Εργαστήρια είναι ο ιδανικός χώρος για παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις.

Το καλοκαίρι ή όταν ο καιρός το επιτρέπει, οι δραστηριότητες των Εργαστηρίων μπορούν επίσης να φιλοξενούνται στον ιδιωτικό, περιφραγμένο υπαίθριο χώρο τους.

Oι Υπαίθριοι Χώροι

Oι Υπαίθριοι Χώροι

Ιδιαίτερα γοητευτικοί είναι οι Υπαίθριοι Χώροι, φροντισμένοι σε κάθε λεπτομέρεια, με καλλωπιστικά και καρποφόρα δέντρα και φυτεύσεις, έπιπλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στο Φουγάρο, αντικείμενα και τέχνη, καθώς και θέα στο τοπίο του Ναυπλίου και το Παλαμήδι! Είναι το ιδανικό περιβάλλον για εκδηλώσεις το καλοκαίρι και όταν ο καιρός το επιτρέπει. Οι υπαίθριοι χώροι έχουν δυνατότητα για απομόνωση ή επικοινωνία μεταξύ τους, ώστε να καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Η Κεντρική Αυλή (Αίθριο 1) που διατρέχει κάθετα το Café και τη Gallery είναι έκτασης 800 τετραγωνικών, σχεδιασμένη με υπέροχα πλατάνια και μουριές, το καλοκαίρι ευεργετείται από το μακρύ ρυάκι με πίδακες που τρέχει κατά μήκος του deck του Café... Επιστρωμένο με κυβόλιθους, το Αίθριο 1 είναι ιδανικός χώρος για συναυλίες και φεστιβάλ, υπαίθρια craft fairs και άλλα.

Στο νότιο τμήμα του Φουγάρου, πίσω από το κεντρικό συγκρότημα κτιρίων και δίπλα στο χαρακτηριστικό φουγάρο, υπάρχει επίσης υπαίθριος χώρος 400 τμ (Αίθριο 2), που μπορεί να αξιοποιηθεί για περισσότερο ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως δεξιώσεις ή συναντήσεις, προβολές, μικρές συναυλίες. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργεί εκεί και καλοκαιρινό σινεμά!

Τέλος, στο ανατολικό τμήμα του συγκροτήματος του Φουγάρου έχει διαμορφωθεί το Παρκάκι, υπαίθριος χώρος 200 τμ, με γκαζόν, κούνιες και άλλα παιδικά παιχνίδια, για να φιλοξενεί εκδηλώσεις για παιδιά στη σκιά του φουγάρου, όπως κουκλοθέατρο, πάρτι, παιχνίδια, εργαστήρια.

Διαμορφωμένοι με πολύ μεράκι και φροντίδα, με θεά τους Αργολικούς λόφους και το Παλαμήδι οι Υπαίθριοι Χώροι συμπληρώνουν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των εγκαταστάσεων ως χώρου που παντρεύει την καθημερινότητα με την απόλαυση της τέχνης και της αισθητικής αναζήτησης στο κάθε τι.