1ο ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Άλλες εκδηλώσεις
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
ΦΟΥΓΑΡΟ
,

1ο ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

,
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
,

μουσική | μικρο-διήγημα | ντοκιμαντέρ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ διοργανώνουν το 1ο ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ! Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη των δημιουργικών δυνάμεων των νέων της περιοχής.

Για πρώτη φορά διοργανώνεται τρίπτυχο δράσεων τέτοιας κλίμακας με πολλές εκδηλώσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις και προβολές γύρω από τους άξονες της μουσικής, του ντοκιμαντέρ  και της λογοτεχνίας και συγγραφής μικρο-διηγήματος. Οι δράσεις ξεκινούν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Οι τρεις μεγάλες ενότητες συγκεντρώνουν και αναπτύσσουν μια γκάμα πολλών επιμέρους δραστηριοτήτων, για τις οποίες θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες πληροφορίες, και διαρθρώνονται ως εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Οι έφηβοι ονειρεύονται, δημιουργούν και ντοκιμαντερ-ίζουν…»

Η οπτικο-ακουστική διάσταση του κόσμου μας έχει λάβει τα τελευταία χρόνια μεγάλη σημασία. Ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη σοβαρή, με αφάνταστες δυνατότητες. Μια από τις διαδεδομένες εκφάνσεις του είναι το ντοκιμαντέρ, όπου ενυπάρχει η ματιά και η γλώσσα του δημιουργού, αλλά και η πραγματικότητα. Οι έφηβοι της Αργολίδας καλούνται να προετοιμάσουν το δικό τους ντοκιμαντέρ με το κινητό ή με μια απλή μηχανή λήψης, με έμπνευση από τον τόπο τους, το περιβάλλον, την προσωπική τους ζωή, τις εμπειρίες και τα πρόσωπα γύρω τους. Oι προβολές όλων των ντοκιμαντέρ από τους έφηβους ντοκιμενταρίστες θα γίνει τον Ιούλιο στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Η πρώτη εκδήλωση του Τρίστρατου Τέχνης θα γίνει στο ΦΟΥΓΑΡΟ την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11.30πμ. Το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται και τιμά τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Ε.Κ. Άργους για τη διάκρισή τους στο 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, προσκαλώντας τους να παρουσιάσουν τα τρία βραβευμένα ντοκιμαντέρ τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι

Τάσος Χειβιδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους & Μυκηνών

Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου

Γιάννης Γαληνός, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Δείτε περισσότερα εδώ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

«Οι έφηβοι γράφουν τα λογικά και τα άλογα της ζωής»

Τις τελευταίες δεκαετίες προέκυψε η δημιουργία ενός νέου λογοτεχνικού είδους, του υπερ-μικρού διηγήματος (από 40 μέχρι 500 λέξεις περίπου), το οποίο στην Ελλάδα ονομάστηκε Μπονζάϊ ή νανολογοτεχνία, mini διήγημα, υπερ-βραχύ διήγημα, μικρο-αφήγημα.  Οι έφηβοι της Αργολίδας που θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή, θα χρειαστεί να προετοιμάσουν το δικό τους μικρο-διήγημα από τις εμπειρίες τους, το περιβάλλον και τον τόπο τους, τις σχέσεις τους και να αφήσουν τη φαντασία ελεύθερη να δημιουργήσει κάτι εντελώς δικό τους. Οι αναγνώσεις όλων των μικρο-διηγημάτων από τους έφηβους συγγραφείς θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση στο Φουγάρο το Μάιο.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ, ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς συντονίζει το πρώτο σχετικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τίτλο «Τα μεγάλα μυστικά των μικρών ιστοριών». Ο καταξιωμένος συγγραφέας θα μυήσει έφηβους μαθητές και τους δασκάλους τους στην πιο μικρή λογοτεχνική ενότητα, το μικρό-μικρό διήγημα. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στη συγγραφή μιας ιστοριούλας μπονζάι!

Δείτε περισσότερα εδώ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

«Οι έφηβοι δονούν τον κόσμο»

Η μουσική αποτελεί σημαντική διάσταση της ζωής μας, καθώς συνδέει το συναισθηματικό κόσμο με τις εμπειρίες, τη διάθεση και το περιβάλλον μας. Είναι μια τέχνη ίσης ηλικίας με την ανθρωπότητα, και  χώρος όπου καταργούνται τα διαχωριστικά των λαών: η μουσική ενώνει ανθρώπους και συναισθήματα!

Στην Αργολίδα έχουν δημιουργηθεί πολλά αξιόλογα μουσικά σχήματα από έφηβους που πειραματίζονται και εκφράζονται με το δικό τους τρόπο. Η δημιουργικότητα αυτή υποστηρίζεται από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, τα Ωδεία και τους καθηγητές μουσικής της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, εφηβικά συγκροτήματα προσκαλούνται να προετοιμάσουν τη δική τους μουσική σύνθεση ή συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς ή τραγούδια άλλων συνθετών προκειμένου να παρουσιαστούν σε μεγάλη εκδήλωση στο ΦΟΥΓΑΡΟ τον Ιούνιο.

,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
,
2752047300
, , ,