Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018

Τα Εργαστήρια στο Φουγάρο
,
kenlg
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
Η ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
,

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018

,
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας σε συνεργασία με 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών καλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι γνώσης! Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.Οι βιβλιοθήκες του δικτύου που θα συμμετάσχουν θα υλοποιήσουν μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής. 

Πρόγραμμα

20 Ιουνίου | Γιορτή Έναρξης
Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους! Με αφετηρία τη βιβλιοθήκη, ένα χώρο γνώσης & δημιουργικότητας θα δούμε τον κόσμο σαν ένα εργοστάσιο δεδομένων! Θα παρατηρήσουμε, θα καταγράψουμε, θα κατανοήσουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα πειραματιστούμε, θα αναλύσουμε κριτικά και θα αξιολογήσουμε!!!

21 Ιουνίου | Δεδομένα για μένα: όλα αρχίζουν εδώ! Ο Εγκέφαλος
Θυμόμαστε, σκεφτόμαστε, μετράμε με αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας, τον εγκέφαλο! Ας το γνωρίσουμε καλύτερα!!

22 Ιουνίου | Δεδομένα για μένα: Το παλάτι της μνήμης
Το παλάτι της μνήμης είναι μία φανταστική τοποθεσία στο μυαλό μας όπου μπορούμε να φυλάμε εικόνες που μας εντυπωσιάζουν! Ελάτε να χτίσουμε μαζί το μαγικό αυτό χώρο!

25 Ιουνίου | Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλο τους αριθμούς
Μαντεύουμε τον τίτλο του βιβλίου βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα, συμπληρώνοντας λέξεις που λείπουν, διαβάζοντας αποσπάσματα

,
Ώρες Δράσεων:
,
8 - 9.30 μμ
,
Συμμετοχή:
,

ελεύθερη

,
για παιδιά 6-12 ετών
,
Όνομα Υπεύθυνου:
,
Μαρία Κωνσταντοπούλου
,
Τηλέφωνο:
,
2752047315
6941601388
,
Email:
, , ,